Cozify – Ensivaikutelma

Lähiaikoina on tiedossa muutto omakotitaloon, ja kiinnostus heräsi kokeilla kotiautomatisointia siellä sitten. Tässä on pari kuukautta aikaa leikkiä nykyisessä kämpässä, laitteita testaillen.

Törmäsin jotain kautta Cozify-kotiautomaatioratkaisuun. Kyseessä on kotimaista käsialaa oleva tuote. Nettisivut olivat varsin fiksut, ja lupailivat hienoja skenaarioita joihin heidän tuote pystyy. Pähkäilin että pitäisikö askarrella itse jokin hubi, joka hoitaa viestinnän eri laitteiden välillä vaiko ostaa tälläinen valmis paketti. Löysin kuitenkin Cozifyn käytettynä sopivan edulliseen hintaan, ja ostin sen sitten.

Ensimmäisenä iltana kun piti laitteeseen tutustua – tutustuminen jäi lyhyeksi. Laite oli vielä paritettu edelliselle omistajalle, ja kun yritin Cozify-applikaation kanssa päästä siihen käsiksi, sain vain kasan virheviestejä vastaukseksi. Oletin että laitteesta löytyy jokin resetointi painike tai muu kikka jolla sen saa palautettua oletusasetuksiin. Tälläistä ei kuitenkaan löytynyt. Lyhyt googlaus paljasti, että pitää ottaa tukeen yhteyttä ja resetoivat laitteen sieltä käsin. Sähköpostia tukeen, ja odottelemaan. Seuraavana päivänä tuli viestiä, että laite olisi resetoitu. Kuitenkin töistä kotiin päästyäni, sama tilanne jatkui. Uusi viesti tukeen, ja tällä kertaa sain vastauksen melko nopeasti. Ja pienen viestittelyn jälkeen laite saatiin resetoitua. Jotenkin en osaa innoistua tälläisestä ratkaisusta. Jos laite vaikka menee solmuun syystä tai toisesta, niin joutuu olemaan yhteyksissä tukeen, sen resetoimiseksi. 

Kun viimein sain laitteen hallintaani, niin esimerksi omistamieni Philips Hue -valojen lisäys onnistui kuin huomaamatta. Samoin kävi Nexan kaukosäätimen kanssa, joka käyttää 433mhz tekniikkaa.  Ja jo muutaman minuutin kuluttua pystyi käskyttämään tuolla kaukosäätimellä Hue-valoja. Samalla istumalla yritin saada valojen ohjauksen reagoimaan eri tavalla riippuen kellonajasta. En kuitenkaan onnistunut ymmärtämään Cozifyn logiikka, millä tälläinen toiminnallisuus pitäisi rakentaa. Pitänee lukea käyttöohjeita. Applikaatio vaikuttaa kuitenkin varsin viimeistellyltä, ja henkii hyvällä tavalla pienen tiimin tekemisen meininkiä. Widgettien puute Androidilla vähän harmittaa.

Yhtenä tavoitteenani olisi saada kerättyä lämpötiladataa talteen johonkin tietokantaan. Cozify ei nykyisellään tallenna anturien lähettämää dataa. Se ainoastaan reagoi jos käyttäjä asettaaa jonkin raja-arvon, esim. kun lämpötila laskee alle 15-asteen, sytytä olohuoneen valo sinisenä. Myöskään laite ei virallisesti tarjoa mitään rajapintaa, jotta voisi itse kysellä lämpötilatietoja ja tallettaa ne. Epävirallisesti tämä kuitenkin pitäisi onnistua käyttäen samaa rajapintaa jota Cozify applikaatio käyttää. Ovat myös lupailleet virallista dokumentaatiota rajapinnan käyttöön. Tämän kun julkistavat, niin laitteen käyttömahdollisuudet kasvavat huimasti.

Seuraavaksi varmaan syvempää tutustumista laitteen ominaisuuksin tai epävirallisen rajapinnan hyödyntämistä lämpötilojen keräämisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *